Çünkü buğday birası bütün biraların siyah renkte olduğu,koyu renkli olduğu 19.yy kadar Bavyera'da sadece krallar tarafından içiliyordu.
Ve kraliyet sarayı buğday birasının halka satılmasına izin vermiyordu.Ancak 1800ün ortalarında yine Shinder isminde bir tane Münihli bira yapımcısı buğday birası yapma iznini almayı başarmıştır.
Ve daha sonra şuanda üretilen en ünlü en iyi bira markalarında bir tanesi olarak üretimine devam ediyor.Buğday birası adından anlaşıldığı gibi diğer biraların aksine buğdaydan üretilir.
Bulanık renktedir.Bulanık olduğu için aslında ilk bakışta çok cazip gelmez bir çok insana.
Tadı diğer biralara göre oldukça farklıdır,çok çiçeksi kokular salar.Buğday birasının bir diğer özelliği de içinde mayanın bulunmasıdır.
Dolayısıyla buğday birasını bardağınıza doldurduğunuz zaman,yarısına kadar doldurduktan sonra elinizdeki şişeyi sallayarak ondan sonra içindeki mayanın biraya karışmasını sağlamak ve daha sonra bardağınızı doldurmak şeklinde yapılmalıdır.
Buğday biraları aslında çok fazla yaygın değil.Biranın ana vatanı Almanyada Bavyera'da içilen biranın üçte biri kadarı buğday birasıdır.Bu fakat dünyanın diğer ülkelerinde çok daha düşüktür.
Çok iyi bir aperatiftir.Salatalarla deniz mahsulleriyle çok güzel gider.Ve birayı sevmediğini zanneden bir çok insana da birayı sevdirmek içinde iyi bir başlangıçtır.
Buğday biralarının en iyisine gelicek olursak,Münihe yolunuz düşecek olursa Shinder'ın orda kendi birahanesinde orda 8 derece 9 derece sertliğinde buğday birası var,bira dünyasının zirvesi orasıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder