Absolut Vodka Ve Çeşitleri Bilgiler

Absolut Vodka’nın geçmişi 1879’a dayanır. Bu, Lars Olsson Smith’in (Votka’nın Kralı) “Absolut Rent Brännvin”i ürettiği yıldır. Votka devrim niteliği taşıyan rektifikasyon adı verilen yeni bir damıtma metoduyla üretildi ve bu metot hala günümüzde kullanılmaktadır. Önceleri votka, LO Smith’in Stockholm’ün hemen yakınlarında bulunan Reimersholmen Adası’ndaki damıtımevinde üretiliyordu. Ama bugün üretilen her Absolut damlası Güney İsveç’te Åhus’ta bulunan damıtımevinde üretilir. Buğday kasabanın yakınlarındaki tarlalardan elde edilirken kullanılan kendi kuyularına aittir. 1993 yılında bu küçük kasabada yaşayan 10.000 insan güçlükle 40 milyon litre Absolut’un hem üretilmesinde hem paketlenmesinde ve gemilere yüklenmesinde çalışıp, dünyanın tüketimine sundular.
Absolut Vodka, su ve kış buğdayından üretilmektedir. Kullanılan su, yabancı maddelerden korunduğu Åhus’daki derin bir kuyudan alınmaktadır. Kış buğdayı da Åhus’te yetiştirilmektedir ve diğer ürünlerden farklıdır; sonbaharda dikilir ve bir sonraki sonbahar biçilir. Yetişmesi sırasında geçen zamanda İsveç karının altında kalır ve o sert tanesini geliştirir. Gübre kullanımı en düşük düzeyde tutulmaktadır.
Absolut Blue Absolut Blue: Güney İsveç’in verimli tarlalarında yetiştirilen hububatların distilasyonundan elde edilen, alkol ve suyun karışımından oluşan yumuşak ve zengin bir tada sahiptir. 400 yıldır süregelen İsveç geleneği ile Ahus yakınlarında üretilmektedir. Alkol oranı %40.
Absolut Ruby Red Absolut Ruby Red: Absolut Citron ve Absolut Mandrin’den bir kaç yıl sonra, 2006 yılında piyasaya çıkarıldı. Ruby Red adı özel bir çeşit greyfurttan alındı. Temel malzemeler Absolut Vodka ve greyfurt aromasıdır. Alkol oranı %40.
Absolut 100 Absolut 100: Özel baharat kokuları içermesine karşın müthiş yumuşaktır, taze ve kadifemsi bir dokuya sahiptir. Temel malzemeleri su ve kış buğdayıdır. Alkol oranı %50.
Absolut Raspberri Absolut Raspberri: İsveç dağlarının eteklerinde bolca yabani ahududu bulunur. Absolut Vodka’nın piyasaya çıkartılmasından 25 yıl sonra, 2004 yılında bu ürün piyasaya çıktı. Ahududunun taze ve meyvemsi dokusuyla zengin ve yoğun bir aromaya sahiptir. Temel malzemeler Absolut Vodka ve ahududu aromasıdır. Alkol oranı %40.
Absolut Vanilia Absolut Vanilia: Belirgin bir vanilya tadı, hafif karamela ve sade çikolata aromaları içermektedir. Temel malzemeler Absolut Vodka ve vanilya aromasıdır. Çilek ve elma suyu ile güzel bir karışım oluşturur. Alkol oranı %40.
Absolut Citron Absolut Citron: 80′li yıllarda “bir parça limonla buzlu votka” fanatikleri (bunlardan çok sayıda vardı) için harika bir haberdi. Aslında Absolut Citron, Absolut Original’den dokuz yıl sonra, ilk aromalı votka olan Absolut Pepper’dan iki yıl sonra 1988 yılında piyasaya sürüldü. Limonlu buzlu votka severler arasında harika bir başarı yakaladı. Kısa ve basitçe anlatmak gerekirse: Absolut Citron, taze limon tadı ve misket limonu karakterinde, limon kabuğu kokuları içeren yumuşak ve doygun bir lezzet. Alkol oranı %40.
Absolut Kurant Absolut Kurant: Absolut Kurant adı, İsveç’in bilinen meyvelerinden olan ve İngilizcesi Currant olan siyah frenküzümünden gelmektedir. 1992 yılında piyasaya çıktığında Absolut’un İsveç kökenine vurguda bulunuyordu. Hatta siyah frenküzümünün İsveççesi vinbär olduğundan ilk olarak Absolut Vinbär adı verilmesi bile düşünüldü. Tek sorun İngilizce okunuşu wine bar, yani ‘şarap barı’ olmasıydı. Yumuşak ve dolgun bir tadı vardır ve siyah frenküzümünün meyvemsi karakterini ve mayhoşluğunu içerir. Alkol oranı %40.
Absolut Mandrin Absolut Mandrin: 1999 yılında, Absolut Vodka’nın çıkışından 20 yıl sonra piyasaya çıktı. Pepper, Citron ve Kurant’ın ardından dördüncü aromalı Absolut’tur. Mandalina ve portakal, dünyadaki en popüler lezzetlerden olduğundan, Absolut Mandrin de ailenin diğer üyeleriyle aynı tutkuyla beğenildi. Mandalinanın meyve tadı ve portakal karakterinin yanı sıra hafif portakal kabuğu kokusu içeren, karmaşık, yumuşak ve dolgun bir lezzettir. Absolut Mandrin’deki temel malzemeler Absolut Vodka ve portakal, mandalina ve narenciye aromasıdır. Alkol oranı %40.
Absolut Pears Absolut Pears: 2007 yılında piyasaya sürülen, Absolut Pears, Absolut ailesinin yeni üyelerindendir. Tüm yetenekli acemilerde olduğu gibi seyirciler onu çok sevdi. Belki de etraftaki fazla şekerli ürünlere iyi bir alternatif olduğu için beğenilmiş olabilir. Absolut Pears, hafif ve zariftir, harika armut tadına sahiptir ve ağızda uzun süreli meyve lezzeti bırakır. Absolut Pears’daki temel malzemeler Absolut Vodka ve armut aromasıdır. Alkol oranı %40.
Absolut Peppar Absolut Peppar: 1986 yılında, Absolut Vodka’nın çıkışından yedi yıl sonra piyasaya çıktı. Ürün grubunun ilk aromalı votkası olmanın yanı sıra, dünyanın da ilk aromalı votkasıdır. Peki neden biber? Votka ve biber Bloody Mary’nin temel malzemeleri olduğundan, o sıralar Boston, New York ve birçok başka yerde açılmaya başlanan Bloody Mary barları için işleri kolaylaştırmak iyi bir fikir gibi göründü. Bu fikrin doğruluğu daha sonra kanıtlandı: artık Anında Bloody Mary yapabilen barmenler, hem de içeceğin tutkunları ürünü çok beğendi. Absolut Peppar, acı ve baharatlıdır ve yeşil dolmalık, şili ve jalapeño biberlerinin özel karakterini içerir. Absolut PEPPAR’daki temel malzemeler Absolut Vodka ve biber aromasıdır. Alkol oranı %40.
Absolut Mango Absolut Mango: Absolut Pears gibi Absolut Mango da 2007 yılında piyasaya çıkmıştır. Aroması, tüm dünyada aşağı yukarı aynı sözcükle anılan mangoyu temel almaktadır. Bununla birlikte harika meyvemsi tadı, dünyada hemen yakaladığı başarının temel nedeni olabilir. Absolut Mango, olgun mango tadında ve tropik meyve kokuları içeren tam gövdeli ve meyvemsi bir içkidir. Absolut Mango’daki temel malzemeler Absolut Vodka ve mango aromasıdır. Alkol oranı %40.
Absolut Apeach Absolut Apeach: 2005 yılında piyasaya sürüldü. Şeftali meyvesinin geldiği Asya’da olduğu kadar Absolut’un kökeninin yer aldığı ülkede de beğeni topladı. Yumuşak ve dolgundur, şeftalinin karmaşık ve meyveli karakterini içerir. Absolut Apeach’deki temel malzemeler Absolut Vodka ve şeftali aromasıdır. Alkol oranı %40.
Absolut No Label Absolut No Label: “In an Absolut World there are no labels” (“İdeal bir dünyada etiketler olmaz”) sloganıyla Absolut’un ürettiği etiketsiz votka. Alkol oranı %40.
Absolut Rock Edition Absolut Rock Edition: Her sene yep yeni bir konsept ile kullanıcıların karşısına çıkan Absolut’un Rock Edition ürünü. Rock Edition ambalajı tasarımı daha önce Marshall için amfi, Gibson için gitar gibi rock temalı ürünlerin tasarımlarına imza atmış olan ve Paris’te yaşayan Belçikalı tasarımcı Natalia Brilli tarafından yapıldı. Alkol oranı %40.
Absolut Mini Bar Absolut Mini Bar: Her sene yep yeni bir konsept ile kullanıcıların karşısına çıkan Absolut’un Mini Bar ürünü.
Absolut Masquerade Absolut Masquerade: Her sene yep yeni bir konsept ile kullanıcıların ka

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2010 Kokteyl İçki İçecek Bilgileri All Rights Reserved

Design by Dzignine

Canlı Tv İzle