Bira Köpüklü Mü İçilir?


  • Bira tabi ki köpüklü içilmeli.Ne bira içiyorsak iki parmak boyunda köpük bırakmamız gerekir.

    Köpük biraya çok daha kremamsı bir tat katar.Ve içinde algıladığımız gazında oranını biraz azaltır.

    En büyük yapılan hatalardan bir tanesi aslında bardağa bira konulurken çok fazla çok fazla eğip,şişe boşalana kadar bardağı eğik tutmaktır.

    O zaman birada hiç köpük kalmaz.Hem görünüm olarak hem lezzet olarak birayı katletmiş oluruz.Bira bardağını doldurcağımız zaman,bardağı 45 derecelik bir eğimle alıp şişeden biramızı dökmeye başlarız.

    Daha sonra,sonlarına geldiğimiz zaman bardağımız dik vaziyete getirdiğimiz zaman,iki parmağa yakın köpüğü olan bira hem göze hem damağımıza tat verecek,lezzet verecek zevk verecek bir bira ile başbaşa kalmış oluruz.

    Birayı köpüğü ile bardağımıza doldurduktan sonra şunuda unutmamakta yarar var;birayı direk kutudan ya da şişeden içmek fazla tavsiye edilen bir şey değildir lezzetini almamız açısından.

    Çünkü birayı içmekte şarap ta olduğu gibi,sadece damakta alınan tat değil,renkten alınan zevk,kokudan alınan lezzetin ilk habercileri ve daha sonra aldığımız lezzettir.

    Dolayısıyla bunların hiç birisini şişeden alamayacağımız için ve artı şişedeki bütün gazın bir anda ağzımıza hücum etmesini engel olmak için şişeden bira içmek çok fazla önerilen birşey değildir.

  • 0 yorum:

    Yorum Gönder

     

    Copyright © 2010 Kokteyl İçki İçecek Bilgileri All Rights Reserved

    Design by Dzignine

    Canlı Tv İzle