Ale Biraların Özellikleri


  • ale biraların özellikleriAle birası,bira dünyasının en zengin bölümüdür.Çünkü lezzet farkları çok kuvvetlidir.

    İngiltere'nin nerdeyse her kasabanın bir zamanlar kendi üreticisi vardı ve her kasaba kendi birasıyla iftahar ettiği gibi genellikle kendi birasını içerdi.

    Ale biralar üstten fermante edilen aslında orjinal biralardır.İngiltere ve İskoçya çok örnekleri var.Genellikle fıçıdan içilmesi bira'ları çok daha lezzetli olmalarını sağlar.

    Ama son zamanlarda her ne kadar şişelerdede ale bulmak mümkünsede,kutuda ale üretimine başladılar ki bu hemen hemen 20 yıldır yapılıyor.Bunlar fıçıya çok daha yakın şişeden.

    Çünkü içlerine koydukları ufak bir kapsülüigaz kapsülü kutuyu açtığınız an patlatıyorsunuz.Dolayısıyla aynı fıçı bira da olduğu gibi gazı aynı anda verdiğiniz için,o kremamsı köpüğü fıçı birada olduğu gibi almak mümkün oluyor.

    İngiltere'de ale biradan bahsettiğimiz zaman aslında kategori olarak ayrı bir kategori sayılmasına rağmen stout biradan da bahsetmek lazım.

    Ki stoutlar hemen hemen siyaha yakın renkleri olan biralardır.Onların arasındada en ünlüsü İrlanda'nın guinnessidir.

    Ale biralar son 20 yılda okyanusu geçip Amerikada çok fazla üretilmeye başladılar.Amerika da hemen hemen mantar gibi etrafta çıkan

    yeni bira üreticileri,birbirinden lezzetli aleler yapmaya başladılar.

    Dolayısıyla ale tipi biralar Amerika'da da nerdeyse İngiltere kadar cazip olmaya başladı.Ülkemizde maalesef ale üretilmiyor.İthalatıda çok sınırlı,zaman zaman oluyor olmuyor.

    Onun için maalesef ale tadımı için İngiltere'ye gitmek en doğru harekettir.Bunun içinde tavsiye edebileceğimiz,ağustos aynın ilk haftası yapılan Londra da yapılan festivale gitmenizdir.

    Çünkü orada yüzlerce bira üreticisi belki de bine yakın birayla katılıyorlar.Bütün biraları en iyi kondisyonunda tadılmaya en müsait ortamda sunuyorlar.Ale ile tanışmak istiyorsanız oraya gitmek en doğru hareket.

  • 0 yorum:

    Yorum Gönder

     

    Copyright © 2010 Kokteyl İçki İçecek Bilgileri All Rights Reserved

    Design by Dzignine

    Canlı Tv İzle